Još štedljiviji i čišći Prius

Četvrta generacija Priusa hvali se s emisijom CO2 od 70 g/km i srednjom potrošnjom goriva od svega 3,0 l/100 km

Toyotin hibrid omiljeno je vozilo taksista i ekološki osviještenih tvrtki. Prius četvrte generacije izrađen je na novoj modularnoj TNGA (Toyota New Global Architecture) platformi, koja je omogućila mnogo niže težište vozila (-2,5 cm) što je temelj u osiguravanju bolje upravljivosti automobilom, dok je svaka nova generacija do sada predstavljala značajan napredak u emisijama CO2 i potrošnji goriva. No, niti jedna nije napravila toliki odmak od prethodne kao što je slučaj s aktualnom generacijom. Emisija ugljičnog dioksida dosegla je novu razinu od samo 70 g/km, uz prosječnu potrošnju goriva od 3,0 l/100km (ovisno o tržištu i dozvoljenoj homologaciji). Za usporedbu, prethodna generacija isporučivala je CO2 od 89 g/km, uz prosječnu potrošnju goriva od 3,9 l/100 km.

Promjene na hibridnom pogonu u fokusu su tog postignuća, uključujući i razvoj poznatog 1.8-litrenog VVT-i benzinskog motora po Atkinsonovom ciklusu, koji postiže rekordnu termalnu učinkovitost za jedan benzinski motor – od čak 40 %. Detaljne promjene na motoru vidljive su u smanjenom trenju i mehaničkim gubicima pri prijenosu snage, čime se dobiva više iskoristive energije iz svake kapi goriva.

I ostatak hibridnog sustava (sve značajnije komponente) redizajniran je i prilagođen kako bi uštedio na masi i poboljšao učinkovitost, što se odnosi na rad CVT mjenjača, elektromotor, upravljačku elektroniku itd. Nova nikal-metal-hidridna     (NiMH) baterija također je sada kompaktnija, ujedno s većom gustoćom energije po ćeliji i stiže u lakšem pakiranju – a nalazi se u potpunosti smještena ispod stražnjeg sjedala, izbjegavajući kompromitiranje i najmanjeg dijela prostora u prtljažniku.

Aerodinamika u velikoj mjeri doprinosi učinkovitosti. Automobil je niži, dizajnerski je uglađen i daleko atraktivniji, ali u isto vrijeme više aerodinamično učinkovit. Toyota je time dodatno poboljšala i koeficijent otpora zraka (Cd) s 0,25 na 0,24.

Novi Prius ubrzava s mjesta do 100 km/h za 10,6 sekundi. Prilikom pretjecanja na autocesti, ubrzanje od 80 do 120 km/h može se ostvariti u samo 8,3 sekunde, dok najveća brzina iznosi 180 km/h. Novi hibridni sustav ukupno raspolaže sa 122 KS/90 kW, a na pritisak papučice gasa snaga se isporučuje ravnomjerno i daleko uglađenije. Novi sklop upravljačke elektronike za rad hibridnog ustava omogućuje više električne energije za prirodniji osjećaj ubrzanja.

Četvrta generacija Priusa po prvi puta u stanju je vući i prikolicu, zahvaljujući 725kg omogućenog kapaciteta za vuču, a čime je značajno poboljšana svakodnevna iskoristivost i praktičnost vozila.

PRIUS_09_Sept2015__midPRIUS_01_Sept2015__midPRIUS_25_Sept2015__midPRIUS_23_Sept2015__midPRIUS_28_Sept2015__mid

Comments

comments