Još deset novih autobusa na riječkim ulicama

Minibusevi u prepoznatljivoj narančastoj boji koristit će se na gradskim, prigradskim i županijskim linijama s manjim brojem putnika i cestama koje su preuske za klasični autobus

Ovo je nova “tura” od ukupno 32 nova autobusa za KD Autotrolej nabavljenih u sklopu projekta “Jačanje sustava javnog prijevoza” za koji su sredstva osigurana putem ITU mehanizma u sklopu projekta Urbane aglomeracije Rijeka. Riječ je o 10 novih dizel minibus vozila Otokar Navigo C, koji imaju kapacitet 47 putnika i raspolažu s 21 sjedećim mjestom, dok je stražnji dio prilagođen za ukrcaj i smještaj osoba s invaliditetom. Ukupna vrijednost im iznosi 10.058.125,00 kn s PDV-om. Ova vozila koristit će se na gradskim i županijskim linijama koje imaju manji broj putnika, a i neophodna su kako bi prometovala i u periferiji grada te u prigradu, na dionicama gdje su ceste preuske za autobus standardne širine.

Predstavljanju su prisustvovali zamjenici gradonačelnika Rijeke Marko Filipović i Nikola Ivaniš, direktor KD Autotrolej Alberto Kontuš i Mario Fabek, direktor tvrtke Auto Hrvatska Prodajno servisni centri d.o.o sa suradnicima. Fabek je u ime dobavljača izrazio zadovoljstvo što će se novodostavljenim autobusima povećati kvaliteta usluge javnog prijevoza u Rijeci i okolici. Podsjetimo, sredinom veljače ove godine je u sklopu istog projekta Autotroleju predano sedam zglobnih niskopodnih autobusa gradskog tipa marke MAN Lions City G, kapaciteta 143 putnika.

Comments

comments