Iveco T-Way: jak, čvrst i izdržljiv

Svoj teški asortiman Iveco je dopunio novim terenskim kamionom kojim mijenjaju slavni Trakker, konstruiranim i dizajniranim za najteže zadatke u najekstremnijim uvjetima eksploatacije

Sva njegova svojstva na koja su u Ivecu ponosni: ekstremna žilavost, visoke performanse i pouzdanost, jasno su izražena samom temom kampanje: „TREAT IT BAD“. Ima novu kabinu, dostupnu u dvije verzije: AD (kratka kabina) i AD (duga kabina) sa standardnim ili visokim krovom. Njena unutrašnjost fokusirana je na funkcionalnost, kako bi vozaču olakšala svakodnevni rad. Prednja armatura je drugačija od onih na S-Wayu i X-Wayu, jednostavnijeg dizajna i izrađena od čvrste plastike.
Konstruiran je da pruži najbolje performanse u klasi, i na svakom off-road zadatku. Šasija je napravljena od čeličnih profila debljine 10 mm, s otporom na savijanje od sjajnih 177 kNm.

Nova prednja osovina visoke čvrstoće za osovinsko opterećenje do 9 t sada je otpornija nego prije, dok je novi sustav stražnjeg ovjesa za teške terete namijenjen za rad s tandemskim osovinama, poboljšao terenske performanse i smanjio masu za više od 300 kg. Pokreću ga pokreću Cursor motori s Hi-SCR naknadnom obradom ispušnih plinova. Za teže izvedbe namijenjen je Cursor 13 sa 410, 450 i 510 KS , dok je za lakše konfiguracije dostupan i s motorom Cursor 9 s 340 ili 360 KS. Dva šestcilindrična motora daju svoj najveći okretni moment od 1.400 do 2.300 Nm automatiziranom ZF Traxon mjenjaču HI-TRONIX s 12 i 16 stupnjeva prijenosa, s novim funkcijama posebno namijenjenima terenskoj vožnji.

Ovaj kamion zbog svoje izvanredne fleksibilnosti ima sve preduvjete da postane miljenik nadograditelja. I s rigidnom i zglobnom verzijom, ima najširu ponudu pogonskih konfiguracija na tržištu. Za povećanje efikasnosti i upotrebljivosti, predstavljen je i potpuno novi hidrostatički pogonski sustav, HI-TRACTION, uz konfiguraciju 6×4 (i rigidni i zglobni). Novi je sustav kočenja, iz Iveca posebno ističu da se T-Way s brzine od 60 km/h može potpuno zaustaviti za svega 21 metar. Nova električna i elektronička arhitektura HI-MUX u potpunosti je kompatibilna s upravljačkim sustavima najnovije generacije.

Nova linija izlaza uključuje novi sendvič PTO visokih performansi koji isporučuje maksimalni okretni moment do 2.300 Nm. Može se pohvaliti i najboljom povezanosti u klasi, što i jest zaštitni znak kompletnog Iveco Way asortimana, a što je realizirano kroz standardni Connectivity Box. Kupci već sada mogu naručiti Euro 6 modele bez pogona na sve kotače. Inačice s pogonom na sve kotače mogu se naručiti u lipnju, a isporuke će započeti u 3. kvartalu ove godine.

Comments

comments