Iveco T-Way dobio prestižnu nagradu za dizajn

Novi građevinski kamion je na dodjeli nagrada, u kategoriji komunalnih vozila izbora German Design Awards 2022, dobio laskavo priznanje “Excellent Product Design” kao pobjednik u toj sve atraktivnijoj kategoriji

Jednu od najprestižnijih nagrada za industrijski dizajn dodjeljuje Njemačko vijeće za dizajn, jedno od vodećih svjetskih centara kompetencija za komunikaciju i upravljanje brendovima na području oblikovanja. Žiri od 37 eminentnih stručnjaka za dizajn iz 10 različitih zemalja koji predstavljaju dizajnersku industriju, biznis, akademsku zajednicu i znanost za ovu nagradu odabrali su Iveco T-Way.

Njemačka nagrada za dizajn slavi svoju desetu godišnjicu s ovogodišnjom temom „Kako dizajneri promišljaju”, koja posebnu pozornost posvećuje brojnim načinima na koje dizajneri pronalaze odgovore na sve složenija pitanja, od novih digitalnih tehnologija do klimatski neutralne proizvodnje. Dizajn ovog Iveca je visoko usmjeren na prevođenje glavnih elemenata nove generacije kamiona Way za specifičnu off-road misiju. Svi elementi su postavljeni tako da nude maksimalnu funkcionalnost u off-road zadacima, dok svi stilski znakovi odmah ukazuju na IVECO-ov DNK.


.

Comments

comments