Iveco Stralis X-WAY

Iveco je predstavio novu seriju kamiona Stralis X-WAY, namijenjenih lakšim građevinskim radovima, za on-road i off-road primjenu

Novi kamioni predstavljeni su u Ivecovoj tvornici u Madridu, tijekom ceremonije dodjele zlatne medalje za proizvodnju WCM (World Class Manufacturing Gold Medal) a o čemu smo već pisali. Novi Stralis X-WAY pomijera granice kad je u pitanju mala ukupna masa; npr. u kategoriji Super Loader (SL) s konfiguracijom šasije 8×4, ukupna masa vozila je svega 9 tona, najmanja u klasi. Uz ove kamione, ovisno od konfiguracije, dostupni su već provjereni motori radnih zapremina 9, 11 i 13 litara. Svi motori zadovoljavaju Euro VI norme, a uključuju Hi-SCR i EGR tehnologije.

U cilju dodatnog smanjenja potrošnje goriva, tu su i novorazvijeni sustavi kao što su HI-CRUISE i SMART Driving, s kojima je moguće smanjiti potrošnju do 11,2% (Stralis XP je za to dobio TÜV SÜD certifikat). Kako bi se postigla proizvodna fleksibilnost, te širi opseg primjene, primijenjena je modularna tehnika proizvodnje, što omogućuje rigidne ili artikulirane verzije, različite osovine, sustave ovjesa, konfiguracije, mjenjače, te hidrostatički pogon, PTO – po potrebi, pa i Off-road homologaciju. Uz sve to, nudi bogati izbor kabina i opreme pa kupci mogu izabrati AD (Active Day) dnevnu kabinu s niskim krovom, AT (Active Time) spavaću kabinu s niskim ili krovom srednje visine, a za maksimalni komfor tu je i AS (Active Space) spavaća kabina konstruirana za dugolinijske zadatke, vrlo slična kao kod Stralisa XP.

Novi Iveco Stralis X-WAY će se proizvoditi u tvornici u Madridu, a na tržištu će biti dostupan od rujna ove godine. Također, ovaj novi model ulazi u uži izbor za prestižnu titulu International Truck of the Year 2018.

Comments

comments