Iveco E-Way dosegao rekordna 543 kilometra

Na inicijativu njemačke tvrtke Verkerhrsbetriebe Bachstein, organizirana je vožnja električnog autobusa Iveco E-Way, koji je za 16 kilometara srušio svoj dosadašnji rekord dosega bez dopunjavanja baterija

Ovaj zanimljivi test organiziran je u srpnju ove godine u trajao je dva radna dana, od 5.30 do 16 sati. 543 km s jednim punjenjem je rekord u njegovoj kilometraži, a ovaj eksperiment, gdje je za volanom bio vozač Malte Seek je službeno certificiran od strane organzacije TÜV Nord. Takav doseg vožnje postignut je baterijom od 335 kWh, koja je nakon prevežena 543 kilometra pokazala preostalo stanje napunjenosti od 3%. Izračunato je da je potrošnja energije bila 0,61 kWh/km. Raniji rekordni doseg s autobusom Iveco E-Way iznosio je 527 km. “Nisam vjerovao, ali sada sam ponosan što sam ovaj podvig izveo na gradskim i prigradskim rutama u regiji Braunschweig u aktivnostima prijevoza školske djece”, rekao je vozač Malte Seek.

“Već smo obavili jedan veliki test na našoj testnoj stazi na kojem je ovaj model autobusa prešao 527 kilometara s jednim punjenjem. Oduševljeni smo ovim novim rekordom, koji je ovaj put izveo kupac u stvarnim radnim uvjetima. To dokazuje sposobnost Iveco Bus E-Waya da ide još dalje.” kaže Stéphane Espinasse, voditeljica marke Iveco Bus.
Za Jana Behrendta, izvršnog direktora Verkerhrsbetriebe Bachstein, ovo je pravi izazov za vozače: „Oni su ti koji drže volan i upravljaju vozilom. Zahvaljujući ugrađenoj telematici u svakom trenutku znaju što mogu, a što ne mogu učiniti. Za mene ovaj test predviđa svijetlu budućnost elektromobilnosti.”, dodao je.

Comments

comments