Inteligentne gume za vozne parkove

Goodyear nudi svoja inteligentna rješenja koja voznim parkovima omogućuju praćenje stanja guma na vozilima, te upotrebu tako dobivenih podataka za povećanja izdržljivosti i sigurnosti u dvama novim pilotskim programima. U Europi su se povezali s transportno-logističkom korporacijom Redspher, koja djeluje u 19 država, gdje svojom platformom Rubiwin pruža usluge isporuke na zahtjev.

Neka njihova dostavna i servisna vozila upotrebljavaju Goodyearove inteligentne gume s ugrađenim senzorima koji omogućuju neprekidno praćenje i bilježenje stope istrošenosti i tlaka u gumama. Pomoću analize dobivenih podataka i povezivanja s Goodyearovim naprednim algoritmima upravitelji mogu preciznije odrediti kada će gume trebati servisirati, odnosno mijenjati.

Tako se vozila koja dnevno prijeđu izuzetno duge relacije, a neka i više od 700 kilometara, dulje vrijeme zadržavaju u voznom stanju i izbjegavaju prekide, što je za pravodobne isporuke izuzetno važno. Sličan pilotski projekt Goodyear je pokrenuo i u SAD-u, gdje je inteligentnim gumama opremio vozni park startup tvrtke Priva. Ta tvrtka poslovnim ljudima koji su uvijek na putu nudi mobilne urede. Suradnja omogućuje Privi preciznije prognoze o kratkoročnim potrebama za održavanje guma, zbog čega je vrijeme zastoja vozila izuzetno kratko, a time se povećava učinkovitost njihova poslovanja.

Comments

comments