Hyundaijev ženevski trio

Na ovogodišnjem Ženevskom sajmu automobila potpuno novi NEXO i Kona Electric pokazat će kako je mobilnost uz nultu emisiju ugljika spremna za masovnu proizvodnju

Hyundai premijerno predstavlja potpuno novu Hyundai Konu Electric, prvi električni SUV u Europi. Četvrta generacija uspješnog velikog SUV-a Santa Fe će također po prvi puta biti predstavljena publici. Još jedan vrhunac izložbe bit će svjetska premijera novog konceptnog automobila koji pokazuje budućnost Hyundai dizajna, europski debitant Hyundai NEXO.

Kupci će moći izabrati između dvije verzije električne Kone. Prva će biti opremljena elektrorom od 135 KS i baterijama kapaciteta 39,2 kWh. To će biti dovoljno za autonomiju od oko 300 km prema WLTP standardu. Druga izvedba je snage 204 KS i baterijama kapaciteta 64 kWh. Kako tvrde u Hyundaiju, ovaj će model s jednim punjenjem moći prijeći i do 470 km. Baterije kod obje izvedbe bit će moguće napuniti do 80% kapaciteta za manje od sat vremena putem brzog punjača snage 100 kW.

Nexo koristi kombinaciju pogona na vodik i električnog pogona. Struju dobiva iz sustava gorivih ćelija, što znači da električna energija nije pohranjena u akumulatoru, nego se proizvodi iz vodika u automobilskoj protočnoj bateriji. Tu je i četvrta generacija velikog Santa Fea koji je preuzeo “lice” od njihovog hita iz B-segmenta, Kone. Naravno, i uz najnapredniju tehnologiju.

“Jaka postava u Ženevi naglašava činjenicu da je Hyundai vođa u transformaciji industrije!“ kaže Thomas A. Schmid, glavni operativni direktor Hyundai Motor Europe. “Naš novi konceptni automobil pokazuje kako će izgledati Hyundai modeli u budućnosti, ponovno naglašavajući pokretački duh i nekonvencionalno razmišljanje našeg brenda!“, dodaje. Hyundai je službeni partner Svjetskog prvenstva u Rusiji. Uz GO! moto, Hyundai i10, i20, i30 i Tucson Special Edition modeli bit će u Ženevi izloženi u ekskluzivnoj Champions Blue boji u skladu s FIFA prvenstvom. Posebna ponuda GO! modela nudi jedinstvene značajke dizajna i opreme, koji kupcima omogućuju notu individualnosti.

Comments

comments