Helixx je predstavio Tuk Tuk za 21. stoljeće

Nova globalna tehnološka tvrtka sa sjedištem u UK najavila je inovativni pristup razvoju četiri pristupačna mini komercijalna električna vozila za pružanje čiste, održive mobilnosti za brzorastuća tržišta u (vječnom) razvoju

Mala, sigurna, pristupačna vozila s nultom emisijom koja se izrađuju lokalno, unutar potpuno upravljanog ekosustava kružne proizvodnje Industrije 5.0, nude potencijal za otvaranje prilika za gospodarski rast rješavanjem izazova mobilnosti i kvalitete zraka. Helixx Mobility Hubs pomoći će u smanjenju emisija ugljičnog dioksida na najmanju moguću mjeru, dok će lokalnim poduzećima omogućiti proizvodnju, prodaju i podršku za vozila tijekom cijelog njihovog životnog ciklusa, ali i nakon njega.

Steve Pegg, glavni izvršni direktor i suosnivač Helixxa: “Helixx je rođen kako bi se suočio s izazovom transformacije kvalitete i standarda mobilnosti za građane u jako zagušenim gradovima. Vozila koja nudi Helixx ključna su za zamjenu vozila s pogonom na motore s unutarnim izgaranjem, koja jako zagađuju okoliš, na koja se danas oslanjaju zemlje u razvoju.”

Novi, elektrićni putnički Tuk Tuk

Asortiman vozila Helixx dizajnirali su Jowyn Wong i Jakub Jodlowski, čiji portfelj uključuje hiperautomobile za proizvođače kao što su Apollo i DeTomaso. Najsuvremenije kabine nude vrhunski prostor za poboljšanu udobnost vozača i putnika za gradske uvjete korištenja. Asortiman se u početku sastoji od četiri stila karoserije, dizajnirana za optimalnu jednostavnost proizvodnje kroz inovativni, fleksibilni Helixx proces sastavljanja na licu mjesta.

Na primjer, Cargo je komercijalno teretno vozilo dizajnirano da podrži rastuću potražnju za flotama za dostavu zadnje milje, s 2100 litara teretnog prostora i sposobnošću prijevoza većine ISO paleta na ciljanim tržištima. Truck je pick-up koji je idealan za građevinske tvrtke i urbane programere. Tuk i Ride, s otvorenim odnosno zatvorenim vratima, osmišljeni su kao najbolje rješenje za gradske vožnje koje zamjenjuju starije vozne parkove s pogonom na unutarnje izgaranje koji jako zagađuju okoliš.

Teretna verzija

Sva četiri vozila nude domet vožnje bez nulte emisije za gotovo neprekinuti 24-satni radni ciklus, s brzo izmjenjivim paketima baterija od litij-željeznog fosfata (LFP) s dometom na zahtjev za potpunu fleksibilnost. “Protekle četiri godine istraživali smo tržište kako bismo osigurali stvaranje održivih vozila s nultom emisijom koja zadovoljavaju zahtjeve i potrebe svjetskih gospodarstava u razvoju,” nastavlja Pegg. “Ali što je nedvojbeno još važnije, dali smo si zadatak pronaći rješenje kako bi se takva vozila mogla rasporediti gdje god su potrebna u svijetu uz maksimalnu brzinu i energetsku učinkovitost te minimalne troškove i složenost.”, dodaje.

Odgovor je Helixx Mobility Hub. Uz podršku digitalnog ekosustava Helixx inspiriranog Industry 5.0, Helixx Hub može se naručiti i upravljati gotovo bilo gdje u svijetu putem licenciranog partnerstva. Helixx će u potpunosti upravljati cijelim procesom ukrcavanja za partnere u čvorištima, od uspostave tvornice i instalacije opreme pa do obuke osoblja i stalne komercijalne podrške s lokalnim operaterima flote. Helixx će također upravljati svim sirovinama i komponentama te proizvodnim procesima kroz digitalnu platformu Industrije 5.0 sljedeće generacije.

Steve Pegg, idejni tvorac koncepta

Ona daje prioritet lokalnim izvorima i fleksibilnosti opskrbnog lanca za otpornost i potpunu sljedivost utjecaja na okoliš, uključujući emisije iz opsega 3. Nakon uspješnog testiranja britanskog konceptnog središta u partnerstvu sa Siemensom, Helixx će uspostaviti daljnja pilot središta u UK i Singapuru. Tvrtka je u pregovorima s kupcima u azijsko-pacifičkoj regiji, a slijede Indija, MENA i Južna Amerika. Helixx su osnovali inženjer i dizajner koncepta vozila Steve Pegg i dizajneri hiperautomobila Jowyn Wong i Jakub Jodlowski. Investitor rizičnog kapitala drži 30 posto udjela u tvrtki.

Comments

comments