Goodyearova višenamjenska guma FUELMAX ENDURANCE

Nove gume koje pridonose smanjenju emisija odlikuju se, naime, dugim vijekom trajanja, kategorijom B za iskoristivost goriva na oznaci EU i visokom razinom prianjanja

Proizvođači vozila, upravitelji voznih parkova i prijevoznici su pod sve većim pritiskom jer se od njih s jedne strane očekuje ostvarivanje održivih ciljeva koje, među ostalim, nameće i Europski zeleni plan, a s druge strane moraju osiguravati poslovanje s niskim maržama. Zbog toga je Goodyear razvio višenamjensku liniju guma Fuelmax Endurance za upravljačku i pogonsku osovinu koja će proizvođačima kamiona i prijevoznicima pomoći smanjiti ugljikov otisak te pridonijeti učinkovitijem poslovanju. Na glavnim i regionalnim cestama gume nove omogućuju iskoristivost goriva koja je inače karakteristična za prijevoze autocestama.

Istodobno osiguravaju manju količinu emisija te imaju izvrsno prianjanje, otpornost i potencijal prijeđenih kilometara koji su potrebni na glavnim i regionalnim cestama. Nova linija guma najsvestranija je do sada i odražava vodeću izdržljivost u međuregionalnom prijevozništvu, a sve dimenzije na oznaci EU imaju kategoriju B za iskoristivost goriva. Ugrađene kao originalna oprema novih kamiona, dodatno smanjuju emisije za prosječno dva posto u usporedbi s gumama EU kategorije C. Konkretno, smanjenje emisija CO2 za dva posto po kamionu znači približno jednu tonu manje emisija CO2 i 400 litara manje goriva u jednoj godini.

To za vozni park sa stotinu vozila u jednoj godini znači smanjenje emisija CO2 za 100 tona i uštedu na gorivu od 40 tisuća litara. Gume za upravljačku i pogonsku osovinu imaju oznaku 3PMSF i opremljene su čipom RFID, koji omogućuje povezivanje za upravljanje gumama. Usmjeren dezen gaznog sloja ima brojne duboke lamele, duboke središnje žljebove i više prianjajućih rubova, što poboljšava prianjanje i omogućuje učinkovito raspršivanje vode. Nova linija guma posve je kompatibilna s Goodyear Retreading programom.

Guma za pogonsku osovinu dostupna je i kao premium TreadMax, guma obnovljena vulkanizacijom u kalupu, što osigurava još više prijeđenih kilometara uz jednaka svojstva kakva ima novi gazni sloj, čime se troškovi gume snižavaju za čak 30 posto. Sve navedeno, u kombinaciji s Goodyearovim pametnim rješenjima za praćenje guma koja uključuju sustave TPMS, Drive-Over-Reader i nedavno predstavljen DrivePoint, produljuje upotrebljivost guma i povećava iskoristivost goriva. To prijevoznim poduzećima dodatno pomaže na njihovu putu prema održivoj budućnosti.

Comments

comments