Goodyear za električnu budućnost: pneumatici reCharge koji se ne mijenjaju već obnavljaju

Osim 100-postotno biorazgradive smjese gaznoga sloja i revolucionarne mogućnosti samoobnove, jednostavne su za održavanje i prilagođavaju se ne samo individualnim potrebama vozača već i klimatskim i cestovnim prilikama

Vizionarskim konceptom gume reCharge, Goodyear kroji budućnost električne mobilnosti. U ovoj gumi udružen je niz inovativnih funkcija koje se zasnivaju na tri stupa, a to su prilagodljivost, trajnost i jednostavno održavanje bez komplikacija. Jezgru koncepta označava izuzetno izdržljiva i 100-postotno biorazgradiva smjesa gaznog sloja napravljena od biološkoga materijala te ojačana vlaknima koja je inspirirao jedan od najizdržljivijih materijala na svijetu – paukova svila.

Gazni sloj može se ponovno napuniti posebno prilagođenim kapsulama, što znatno pojednostavljuje postupak zamjene guma. Kapsule za punjenje koje sadrže po mjeri napravljen tekući spoj omogućuju naime obnavljanje gaznog sloja te postupno mijenjanje i prilagođavanje gume klimatskim i cestovnim prilikama, a i individualnim navikama pri putovanju. Za to se brine umjetna inteligencija koja stvara profil vozača na temelju kojega se pravi tekući spoj i time jedinstveni gazni sloj po mjeri svakoga pojedinca.

Odlike su gume također lagana nepneumatska konstrukcija te visoka i uska struktura. Robusna konstrukcija vrlo se jednostavno održava jer posve uklanja potrebu za provjeravanjem tlaka i eventualne komplikacije zbog probušene gume.

Comments

comments