Goodyear predstavlja Total Mobility ponudu

U sklopu turneje Goodyearov izložbeni kamion posjetit će niz transportnih događaja i sajmova te FIA ETRC-utrke kamiona u Europi, gdje će predstaviti ponudu Goodyear Total Mobility u svim dimenzijama, a susreli smo ih u Krškome

Goodyear je u travnju započeo osmomjesečnu europsku turneju Drive Results 2023, u sklopu koje uz pomoć izložbenoga kamiona prijevoznicima predstavlja ponudu Goodyear Total Mobility – cjelovit asortiman guma i naprednih
rješenja mobilnosti za učinkovito, održivo i konkurentno upravljanje voznim parkovima. Turneja pruža jedinstveno iskustvo koje uključuje posjet 15 europskih zemalja, a zaustavili su se i u Sloveniji, u Racelandu u Krškome. Turnejom Drive Results 2023 Goodyear se bavi izazovima voznih parkova i dokazuje da učinkovita održiva rješenja ne znače nužno i kompromise u poslovanju.

Turneja je započela 20. travnja na sajmu Transport 2023 u Herningu u Danskoj. Nakon manje od mjesec dana putovanja kamion Goodyear se zaustavio u susjednoj Sloveniji, nakon čega je trebao biti prisutan na prvoj utrci sezone Goodyear FIA ETRC u talijanskom Misanu, a posjetit će i sve ostale utrke sezone. Kad se kamion zaustavio u Sloveniji, Dalibor Šakić, voditelj prodaje kamionskih guma za Hrvatsku, izjavio je: “Goodyear Total Mobility nudi rješenja koja povećavaju učinkovitost i konkurentnost prijevoznika, čime im pomaže da postignu svoje ciljeve održivosti. Sretni smo što danas na jednome mjestu predstavljamo naša rješenja koja voznim parkovima omogućuju rad na najvišoj razini u zahtjevnom gospodarskom okruženju.”

Kako bi se omogućilo impresivno korisničko iskustvo, izložbeni kamion potpuno je moderniziran od prošlogodišnje turneje pa nudi sveobuhvatan pregled Goodyearovih proizvoda i rješenja. Izložbeni prostor Drive Results sadrži kombinaciju fizičkih i virtualnih komponenti. Prikolicu koja je zapravo izložbeni prostor vuče najnoviji DAF XG+, titulom Kamiona godine 2022. nagrađeni kamion nizozemske tvrtke koja usko surađuje s Goodyearom. Osim najnovijih guma, posjetitelji mogu iskusiti sva rješenja za mobilnost kao što su Goodyear TPMS, Goodyear CheckPoint i Goodyear DrivePoint. Ta su rješenja povezana s modernim internetskim aplikacijama i aplikacijama za obradu podataka o mobilnosti i dokazuju Goodyearovu stručnost u pružanju podrške voznim parkovima u ekosustavu transporta.

Ponudu Goodyear Total Mobility osmislio je Goodyear upravo s ciljem zadovoljavanja širokog spektra potreba prijevoznika. Ponuda uključuje niz inovativnih proizvoda i rješenja podržanih mrežom profesionalnih servisa te omogućuje tisuće kombinacija prilagođenih veličini i složenosti voznih parkova prijevoznika, među kojima su posebno prikladna rješenja kao što je Goodyear TPMS. Tu je posebni senzor koji šalje upozorenje računalu ili mobilnom uređaju kada se temperatura ili tlak promijene u bilo kojem vozilu ili na bilo kojem mjestu. Senzor smanjuje vrijeme mirovanja voznih parkova, snižava troškove goriva, produljuje vijek trajanja guma i povećava sigurnost vozača.

Nadalje, tu je i Goodyear CheckPoint; automatizirani sustav analize guma koji čini održavanje guma bržim i lakšim, smanjuje mogućnost ljudske pogreške, produljuje vijek trajanja guma i smanjuje potrošnju goriva. Goodyear DrivePoint je automatizirani sustav za preciznu provjeru tlaka u gumama koji se odlikuje brzom i jednostavnom ugradnjom, produženim vijekom trajanja guma i većom mogućnošću obnavljanja guma. Osim toga, sustav smanjuje ručne intervencije i snižava troškove rada, manja je potrošnja goriva i emisija CO2 te kraće vrijeme zastoja i niži troškovi kvarova, a istovremeno sustav povećava sigurnost i omogućuje jednostavnije upravljanje voznim parkom.

Prema najnovijoj Goodyearovoj anketi o stvarnosti održivosti  koja je provedena 2022. godine, prijevoznici su sve svjesniji važnosti održivih ulaganja. Naime, 41 % prijevoznika smatra da je sniženje operativnih troškova važan čimbenik u usvajanju novih rješenja, što je 9 % više nego 2021. godine. Također, 41 % prijevoznika u održivosti vidi priliku za sniženje operativnih troškova, što je čak 28 % više nego 2021. godine. I inače u trenutačnoj gospodarskoj situaciji postoji trend želja za financijskim poticajima; ta je tendencija porasla za 4 % u odnosu na 2021. godinu.

Comments

comments