Goodyear predstavio Vector 4Seasons Gen-3

Nova cjelogodišnja guma je dopunila višestruko nagrađenu seriju univerzalnih guma ovog proizvođača, a donosi veću izdržljivost na mokroj i suhoj podlozi, te bolju upravljivost na snijegu

Cjelogodišnje gume jedan su od segmenata u industriji autoguma koji najbrže raste, a vozači pri kupnji cjelogodišnjih guma najviše pozornosti posvećuju ovim stvarima: sigurnosti u svim vremenskim uvjetima, učinkovitom kočenju i prianjanju na mokroj podlozi te odličnom ponašanju pri kočenju na suhoj podlozi. Nova guma Vector 4Seasons Gen-3 predstavlja sljedeću generaciju guma iz izuzetno uspješne serije cjelogodišnjih guma Goodyear Vector 4Seasons.  Zahvaljujući Goodyearovoj tehnologiji Snow Grip, nova guma osigurava bolje prianjanje, a time i bolju upravljivost na snijegu. Brojne lamele u središnjem dijelu gaznog sloja omogućuju gumi da „zagrize“ snijeg, što za pet posto poboljšava njezinu upravljivost na snijegu u usporedbi s gumom prethodne generacije.

Tehnologija Dry Handling osigurava čvrste blokove u središnjem i ramenom dijelu gume koji smanjuju deformaciju kod zahtjevnih manevara. U odnosu na prošlu generaciju gume to znači pet posto bolje značajke kod kočenja na suhoj podlozi. Ujedno je nova guma zadržala izvrsnu otpornost na akvaplaning koju je već imala prethodna generacija. Za to je zaslužna Goodyearova tehnologija Aqua Control, koja uz upotrebu dubokih i širokih žljebova poboljšava raspršivanje vode.

U 2020. godini će postupno biti uvedeno čak 65 novih dimenzija ove gume, a preostale će ih slijediti tijekom iduće dvije godine. Novu Goodyearovu cjelogodišnju gumu već su odobrili brojni proizvođači automobila. Predviđeno je da se u drugoj polovici godine guma kao prva oprema počne ugrađivati na vozila kao što su Peugeot 2008/3008/5008, DS3 Crossback i DS7 Crossback, a do kraja godine uslijedit će tvornička ugradnja i na više drugih vozila.

Comments

comments