Ford Ranger Raptor – američki steroidi za europsko tržište

Najavljena izvedba koja se skriva s dodatkom u imenu Raptor, otkriva jednog od najuspješnijih ‘pick-up’ modela u još furioznijim izdanju na europskom tlu…

“Amerikanac” će na Starom kontinentu i kod okorjelih ljubitelja terenskih vozila izazivati strahopoštovanje, podržava otvoreni, avanturistički stil života koji traži uzbuđenje i može se nositi s najtežim off-road uvjetima.

Raptor donosi ojačanu šasiju, ovjes i prilagođene gume. Ovaj ratoborni Ford donosi 213 KS i 500 Nm uz pomoć EcoBlue bi-turbo motora i 10-brzinskog automatskog mjenjača.

Nakon Amerike, Raptor stiže i u Europu, a službeno se predstavio europskoj publici na Gamescom sajmu, u Kölnu. Nije bez vraga baš predstavljen na sajmu igrica, razlog je suradnja Forda i Microsofta kojim će se ovaj Raptor pojaviti i u megahitu poput – Forza Horizon 4.

Koliko je ovaj Ranger Raptor ekstreman govore smo ovi podaci. Primjerice ventilirani prednji diskovi su promjera 332 mm. Dok će teške puteve prolaziti uz pomoć BF Goodrich guma dimenzija 285/70 R17 posebno razvijene baš za Ranger Raptor.

Novi Ranger Raptor trebao bi se pojaviti krajem jeseni, početkom zime u domaćim salonima.

Comments

comments