Ford je proizveo 40 milijunti pickup F-Serije

Američka tvrtka slavi proizvodnju jubilarnog primjerka svoje dugovječne obitelji pickupa. Tvrtka je oznaku F-Series predstavila za modelsku godinu 1948., a to je i najprodavanije vozilo u Sjedinjenim Državama već 40 godina.

40-milijunta F-serija je F-150 Tremor u boji Iconic Silver i namijenjen je kupcu u Teksasu. Prva generacija F-serije bila je dostupna kao F-1 do F-8, a sve veći broj ukazivao je na veću bruto težinu vozila. Asortiman je bio u rasponu od kamioneta od pola tone za lagani rad do teških verzija za komercijalne kupce, pa čak i kao autobus. F-150 je sada u svojoj 14. generaciji nakon debija za modelsku godinu 2021. Najveća promjena je uvođenje hibridnog modela PowerBoost s 3,5-litrenim EcoBoost V6 s dva turbo punjača koji ima 430 konjskih snaga.

Osim toga, ova verzija može dobiti 7,2 kilovatni Pro Power Onboard generator koji uključuje četiri utikača od 120 volti i jednu utičnicu od 240 volti. Kasnije ove godine F-serija dobiva svoju prvu potpuno električnu verziju lansiranjem Lightninga. Ovisno o razini opreme, njegov pogon s dva motora razvija 426 KS ili 563 KS. Baterija standardnog dometa nudi procijenjeni doseg od 370 kilometara, a paket proširenog dometa omogućuje vožnju do 480 km. Ford također promiče sposobnost Lightninga da osigura devet sati električne energije u domu ako nestane struje. Iako, kuća treba AC-DC inverter i opcijski punjač Charge Station Pro da bi sve to funkcioniralo.

Comments

comments