Fiat će novi Scudo proizvoditi u Rusiji

Tvrtka Stellantis će prije kraja 2022. godine u Rusiji pokrenuti proizvodnju lakih komercijalnih vozila Fiat Scudo, najavio je ovaj multinacionalni proizvođač automobila i lakih dostavnjaka

Peta najveća automobilska grupa na svijetu, s čak 14 brendova u svom portfelju, planira proizvoditi Fiatova vozila u tvornici automobila u ruskom gradu Kalugi. Ovaj pogon je zajednička tvrtka Stelantisa, koji ima 70 posto vlasničkog udjela, i japanskog Mitsubishi Motorsa koji posjeduje preostalih 30 posto. Planirano je da se tvornica u Kalugi pretvori u izvozno središte, koje će proizvoditi motore i vozila za izvoz na tržišta Europe, Latinske Amerike i Sjeverne Afrike.

“Drago mi je da mogu najaviti da će sljedeće godine brendovima Peugeot, Citroen i Opel koji se proizvode u Kalugi, biti dodan i brend Fiat Professional“, rekao je viši potpredsjednik Stelantisa za Euroaziju Xavier Duchemin. Dodao je da u perspektivi to vidi kao „početak duge povijesti novog brenda u Kalugi“. U ovoj tvornici se sada proizvode automobili Peugeot 408, Citroen C4 sedan, Opel Zafira, Mitsubishi Outlander i Pajero Sport, kao i nekoliko modela kombija marki Peugeot i Citroen. Pogon ima dvije montažne linije, što omogućava proizvodnju do 125.000 vozila godišnje.

Comments

comments