eVito je sada dostupan i kao Tourer

S dva reda sjedala straga, eVito Tourer postaje udobno shuttle vozilo koje udovoljava svim zahtjevima modernog i ekološkog prijevoza putnika 

Potpuno električni van pogonsku i baterijsku tehnologiju dijeli s luksuznim EQV-om. Ovakav Vito je komercijalno putničko vozilo, namijenjeno hotelskom prijevozu, taksiju za grupu putnika jer ukupno prima devet osoba, ili vozilu za dijeljenje vožnje, dok je EQV više za privatne kupce ili VIP shuttle. Može se naručiti u dvije duljine: standardnoj s ukupnom duljinom od 5.140 mm i kao duga verzija, od 5.370 mm, dok najkraća verzija, duljine 4895 mm i s kratkim međuosovinskim razmakom nije dostupna u električnoj verziji. Prtljažnik (ovisno o opremi) je obujma 999 l, odnosno 1.390 l kod duljeg modela.

Izvana je jedina razlika u odnosu na standardni model u poklopcu za punjenje sprijeda lijevo. Električni pogon (eATS) je na mjestu klasičnog motora i pokreće prednje kotače, a razvija 150 kW i 362 Nm. Energija je pohranjena u litij-ionskoj bateriji u podnici vozila, dok maksimalna serijski limitirana brzina od 140 km/h i 160 km/h kao dodatna oprema, osiguravaju brz tempo čak i izvan gradskog prometa. Ima vodom hlađeni AC punjač (OBL), snage 11 kW. To znači da je AC punjenje moguće kod kuće ili na javnim postajama za punjenje. Pored toga, omogućeno je punjenje istosmjernom strujom (DC), i to na postajama za brzo punjenje od 110 kW. Tako se baterija može od 10 do 80% napuniti u cca. 45 minuta.

Uz kombiniranu potrošnju od 26,2 kWh/100 km, baterija korisnog kapaciteta od 90 kWh omogućuje doseg vožnje od 421 kilometra. Naravno, teorijski. Serijska oprema je bogatija u usporedbi s konvencionalnim Vitom, pa uključuje, na primjer, 17-inčne naplatke ili grijanje sjedala za vozača. Kao i brojne sustave pomoći i sigurnosti. Po prvi put i kao jedinstvena stavka opreme u ovom segmentu, uz doplatu je dostupan sustav zračnog ovjesa AIRMATIC. eVito Tourer se proizvodi zajedno sa standardnim Vitom i V klasom, kao i potpuno električnim EQV u Vitoriji, sjeverna Španjolska, a cijena u Njemačkoj kreće od 53.990 Eura naviše.

Comments

comments