Do slovenske digitalne vinjete putem DKV Mobility

Od 1.12.2021. klijenti europskog pružatelja usluga mobilnosti DKV Mobility troškove slovenske e-vinjete mogu podmirivati jednostavno s pomoću kartice DKV Card

S prijelazom iz 2021, u 2022. godinu Slovenija će u potpunosti, kroz razdoblje od mjesec dana, prijeći na elektronske vinjete za naplatu cestarine na svojim autocestama. Digitalna vinjeta, koja zamjenjuje trenutačnu naljepnicu vinjete, bit će obavezna za vozila do i uključujući 3,5 tone težine koje koriste slovenske autoceste, kao i brze ceste. Godišnje e-vinjete je moguće je kupiti još od početka prosinca prošle godine, a digitalne tjedne i mjesečne vinjete od 1. veljače 2022, od kada će u upotrebi biti samo digitalne vinjete. Način kupnje je isti kao i do sada, uz tu razliku što se prilikom kupnje treba prijaviti registracijska oznaka vozila, koju tijekom putovanja skeniraju nadzorni uređaji uz cestu. Kao, recimo, u Mađarskoj.

Uz registraciju vozila je potrebno registrirati i državu registracije, te odabrati e-vinjetu za odgovarajuće razdoblje. Cijene ostaju iste kao i do sada, uz važnu i dobru razliku da će kod godišnje vinjete ista vrijediti godinu dana od dana kupnje, a neće više biti vezana za kalendarsku godinu i vrijediti samo do konca prosinca. Sve vrste e-vinjeta mogu se kupiti i s kasnijim početkom njihove valjanosti. To znači da pri kupnji e-vinjete možete odrediti prvi dan valjanosti do najviše 30 dana unaprijed (uključujući dan kupnje). Klijenti europskog pružatelja usluga mobilnosti DKV Mobility troškove slovenske e-vinjete mogu podmirivati jednostavno s pomoću kartice DKV Card.

Karticu DKV Card može se kupiti na benzinskim postajama OMV, MOL i Petrol u Sloveniji i u blizini granice. Troškovi za e-vinjetu obračunavaju se kao i dosada na terminalima i na prodajnim mjestima putem kartice DKV Card. Klijent ostvaruje prednosti ugodnog i transparentnog obračuna te brzog nastavka putovanja bez prekida. „Slovenija je važna tranzitna zemlja između južne i središnje Europe. Izuzetno nas raduje što ćemo svojim klijentima moći ponuditi dodatne usluge”, rekao je Jérôme Lejeune, generalni direktor cestarina u poduzeću DKV Mobility. Uz digitalne e-vinjete za Sloveniju, DKV Mobility nudi i široku ponudu cestarinskih rješenja za više od 30 zemalja u Europi i šire. U to se ubrajaju različite vinjete, uređaji i kartice za određene dionice.

Comments

comments