DKV BOX Europe odobren i za talijanske autoceste

Pružatelj usluga mobilnosti DKV odsad nudi i sveobuhvatnu uslugu cestarinskog uređaja za Italiju. Time je DKV prvi certificirani pružatelj te usluge izvan Italije koji ondje nudi uređaj za EETS

Nakon uspješne pilot-faze talijanski su cestarinski operateri odobrili uređaj DKV BOX EUROPE za obračun cestarina na talijanskim autocestama za kamione i autobuse > 3,5 t. Pored Italije, ovaj uređaj može obračunavati i cestarine za kamione u Njemačkoj, Belgiji, Bugarskoj, Francuskoj, Austriji, Španjolskoj, Portugalu, Mađarskoj kao i tunel Warnow, tunel Herren i tunel Liefkenshoek i time pokriva dvanaest europskih cestarinskih sustava. Uređaj DKV BOX ITALIA, koji se može koristiti diljem Italije, odobren je već od veljače. Talijanski cestarinski sustav talijanske udruge cestarinskih operatera, AISCAT, obuhvaća cca 6600 km autocesta.

„Italija je s prometom na sjeveroistoku iznimno bitna tranzitna zemlja. Stoga nam je vrlo drago da sada i svojim međunarodno mobilnim korisnicima kao prvi pružatelj usluge možemo ponuditi prikladno cestarinsko rješenje za Italiju!”, rekao je Jérôme Lejeune, voditelj za cestarinska rješenja pri DKV-u. Posebni vozni trakovi za naplatu cestarine pokazuju vozaču u kojem traku može upotrebljavati uređaj DKV BOX EUROPE. U bližoj budućnosti taj interoperabilni uređaj trebao bi se moći upotrebljavati i u Švicarskoj i drugim europskim zemljama.

Comments

comments