Dakar reli – De Rooy vjeran Ivecu

37. Dakar reli, sedmi koji se održava na tlu Južne Amerike – starta iz Buenos Airesa, Argentina 4. siječnja i završava u istom gradu 17. siječnja, nakon 13 etapa po kružnoj trasi.

Nakon osvajanja drugog mjesta na reliju 2014. godine, Nizozemac Gerard De Rooy u modelu Iveco Powerstar ponovo će predvoditi ovaj uspješan tim. Sa svojih 34 godine i osvojenim Dakar relijem 2012. godine, vraća se u utrku s više odlučnosti i entuzijazma nego ikad, spreman da se suoči s ekstremnim izazovima koje reli donosi svake godine.
Za volanom drugog Powerstara je kolega Nizozemac Hans Stacey, pobjednik relija Lisabon-Dakar 2007. godine i član PETRONAS De Rooy Iveco tima od 2011. Trećim vozilom Trakker Evolution 3 upravlja Španjolski vozač Pep Vila, veteran relija i serviser tima na Dakaru.

Team-De-Rooy-Dakar-Preproloog-2014
Iveco Trakker je off-road vozilo za vožnju po kamenitom terenu s novom kabinom dizajniranom da poboljša vožnju i udobnost, a to su elementi koji su u današnje vrijeme prepoznati kao bitni za produktivnost i sigurnost vozila. Ovo vozilo može se voziti po teškom i neravnom terenu, kao što su površine po kojima će vozači morati voziti u Južnoj Americi. Oslanja se na motore FPT Industrial Cursor, koji osiguravaju snagu i pouzdanost. Osnovna karakteristika koja definira ovo vozilo je njegova čvrstina: svaka pojedinačna komponenta, počevši od otporne čelične šasije, jamči dugotrajnost.

foto-za-okvir

Trakker je najbolji u klasi ne samo kada je riječ o svakodnevnoj uporabi već i o okruženju u kojem ima više izazova, i dizajniran je za rad u svim vremenskim uvjetima i na svim vrstama terena, od neasfaltiranih putova do ekstremnih terenskih uvjeta, osiguravajući maksimalnu udobnost i performanse.
Ukupno 414 vozila koja kreću sa startne linije prijeći će više od 9,000 km puta, staza i dina kroz Argentinu, Čile i Boliviju.

Comments

comments