Daimler Truck, TRATON i Volvo zajedno ulažu u punionice

Tri diva su završili posljednji korak u formiranju prethodno najavljenog Joint Venture aranžmana u stvaranju infrastrukture za punjenje teških vozila u Europi, te na poziciju glavne izvršne direktorice, postavili Anju van Niersen.

Kao što je najavljeno, ovim zajedničkim ulaganjem tri velike globalne kompanije, Daimler Truck, TRATON Group i Volvo Group, planiraju izgraditi i upravljati mrežom od najmanje 1.700 visokoefikasnih električnih punjača na autocestama i u njihovoj blizini, kao i u logističkim centrima širom Europe. Ugovorne strane se obvezuju uložiti ukupno 500 milijuna eura, za što se pretpostavlja da će biti dosad najveće ulaganje u infrastrukturu za punjenje u europskoj industriji teških kamiona. Zajedničko preduzeće namjerava preuzeti ulogu katalizatora kao operater punjenja, instaliranjem i upravljanjem stanicama za punjenje za teške kamione i autobuse. To će biti samostalna ustanova, koja će djelovati pod vlastitim korporativnim identitetom, sa sjedištem u Amsterdamu. Njihova mreža za punjenje bit će otvorena i dostupna svim teškim komercijalnim vozilima u Europi, bez obzira na brend.

Martin Daum, izvršni direktor Daimler Trucka, Christian Levin, izvršni direktor TRATON Group (MAN, Scania i Volkswagen Caminhões e Ônibus) i Martin Lundstedt, predsjednik i glavni izvršni direktor Volvo Group, složili su se da trebaju što prije stvoriti mrežu snažnih punjača za teška vozila, te da trebaju postići ono što bi samo jednoj kompaniji bilo nemoguće. Razvojni tim će ubrzano raditi na implementaciji mreže, da bi se osiguralo pouzdano i praktično rješenje punjenja za teška vozila. Budući da se očekuje da će potražnja za baterijskim električnim kamionima i autobusima brzo rasti u nadolazećim godinama, tim će izraditi rješenja za punjenje koja odgovaraju potrebama prevozničkih kompanija i vozača.

Comments

comments