Coach of the year 2022. je Neoplan Cityliner Platin

Nakon zahtjevnih testiranja na aerodromu Lesce – Bled, i na slovenskim Međunarodni novinari iz 22 zemlje odabrali su ovogodišnjeg laureata. Žiri je bio impresioniran cjelokupnim konceptom performansi, isplativosti, sigurnosti, udobnosti i, prije svega, bezvremenskim dizajnom

Nemamo vremeplov koji bi nas vratio u 2006. kada je Cityliner s ovim licem debitirao. Pred međunarodnim žirijem je ove godine nastupio potpuno drugačiji Neoplan, koji je u 15 godina uspio evoluirati, a da nikada nije odustao od svoje suštine istinskog Gran Turisma (napisanog upravo tako – odvojeno i velikim slovima) kako bi nas podsjetio kako se putovalo u nekum drugim vremenima, kada je putovanje autobusom po Europi bilo gotovo luksuz.

Cityliner se brzo etablirao kao popularan autobus u cijeloj Europi, nudeći jedinstveni komfor i kvalitetu. Povodom pedesete obljetnice modela, Neoplan je pripremio i posebnu seriju pod nazivom Platin. Pogonski sklop impresionira performansama i nesmetanim radom – ovaj put MAN -ov 12 -litreni dizelski motor D26 kombiniran je s automatskim mjenjačem ZF EcoLife 2, koji pruža izvrsne odzive i vrlo udobnu vožnju. Idealan je za zahtjevne vožnje strmijim cestama i u gradskom prometu, a naravno sa lakoćom se nosi s autocestom.

Platinasto izdanje Neoplan Citylinera impresioniralo nas je svojim ekonomičnim, ali snažnim i dinamičnim karakteristikama u vožnji”, rekao je predsjednik žirija Tom Terjesen. Dodao je i kako je dizajn zasigurno bio jedna od mnogih točaka koje su jasno pokazale da Neoplan Cityliner u potpunosti zaslužuje nagradu Coach of the year 2022. Osim toga, Cityliner dolazi s novim sustavom kamera koje su zamijenile klasična vanjska zrcala i novom generacijom putničkih sjedala.

Slobodno možemo reći kako je Cityliner uzor svih visokopodnih autobusa te su članovi žirija odličnim ocjenama ocijenili inovacije, dizajn i ekskluzivnost što je uz suvremenu unutrašnjost i smanjenje ukupnih troškova vlasništva (TCO), kombinirajući vrijednost za novac i vozilo za koje nema kompromisa prema specifikaciji ili standardu korištenih materijala bilo značajan čimbenik kod bodovanja. Priznanje su u Minhenu preuzeli predsjednik Uprave MAN Truck & Bus Andreas Tostmann i Rudi Kuchta, voditelj poslovne jedinice autobusa u MAN Truck & Busu.

Comments

comments