Citroën je predstavio ë-SpaceTourer

Električni putnički kombi dolazi s baterijama od 50 kWh ili 75 kWh, tri duljine karoserije i četiri razine opremljenosti, a pokreće ga elektromotor snage 136 KS

Citroën nastavlja elektrifikaciju voznog parka, a najnoviji model koji dobiva 100% električni pogon je kombi SpaceTourer, koji će se u električnoj verziji zvati ë-SpaceTourer. Izdaleka potpuno isti kao i klasični SpaceTourer, novi električni Citroën prepoznatljiv je po monogramu ë na desnoj strani rešetke i straga, po specifičnoj prednjoj maski i otvoru za punjenje iznad prednjeg lijevog kotača. Posebnih detalja ima i u unutrašnjosti, poput nove dizajnerska i ergonomska ručica mjenjača ë-Toggle, selektor za odabira tri načina vožnje (Eco, Normal ili Power) te specifične grafike na središnjem dodirnom zaslonu.

FOTO: CITROEN/WILLIAM CROZES

Dolazi s električnim motorom najveće snage 100 kW (136 KS) i okretnog momenta od 260 Nm. Najveća brzina mu je 130 km/h u svim načinima vožnje, a to su Normal (80 kW/210 Nm), Eco (60 kW/190 Nm) ili Power (100 kW/260 Nm). Strujom se napaja i iz litij-ionskih baterija, a moći će se birati između baterijskog sklopa kapaciteta 50 kWh ili onog od 75 kWh. Doseg prvog, prema WLTP ciklusu, iznosi 230 kilometara, a s većim baterijama vozna autonomija prije punjenja je 330 kilometara. Jamstvo na baterije je 8 godina ili 160000 km (za 70% svog kapaciteta).

Baterije se mogu napuniti na tri načina preko standardnih kućnih utičnica, pojačanih utičnica, wallbox punjača ili superbrzih punionica, a dostupna su dva tipa ugrađenog pretvarača – 7.4 kW jednofazni kao standard i 11 kW trofazni kao opcija. Dostupan je u tri karoserijske izvedbe, odnosno u dužinama od 460 cm (XS), 495 cm (M) i 530 cm (XL). Volumen prtljažnika u najkraćem modelu je 1978 litara, a u najdužem čak 2932 litre (odnosi se na verzije s pet sjedala). Citroenov električni kombi spreman je primiti do devet osoba, bez uštede na komforu za one u drugom i trećem redu. Široko otvaranje bočnih kliznih vrata na obje strane omogućava jednostavan pristup unutrašnjosti.

Comments

comments