Čak 600 Nova Buseva za Chicago

Chicago Transit Authority (CTA) očekuje prve prototipove u narednim mjesecima, a isporuke naručenih autobusa, koje će pokretati Clean Diesel motori, planiraju se početkom 2022. godine

To se zove tender! Nova Bus, dio Volvo Group, vodeći sjevernoamerički proizvođač autobusa, objavio je kako je Odbor za promet u Chicagu odobrio kupnju do 600 njihovih 12-metarskih dizelskih autobusa. Oni će pomoći Chicago Transit Authority (CTA), drugom po veličini sustavu javnog prijevoza u Sjedinjenim Državama koji pokriva grad Chicago i 35 okolnih predgrađa, u neprestanim naporima da modernizira svoju flotu u korist kupaca i smanji troškove održavanja. Ova odluka omogućava kupnju najmanje 100 autobusa i opciju za kupnju dodatnih 500 autobusa, što će omogućiti CTA-u održavanje sigurne i pouzdane usluge, dok će postupno povući najstarije autobuse u svojoj floti.

Autobusni sustav tvrtke CTA sastoji se od 140 ruta koje svakodnevno ostvaruju preko 25000 vožnji i opslužuju gotovo 12.000 autobusnih stajališta u čitavoj regiji Chicaga. Njihove rute opslužuju lokalnu zajednicu, ali imaju i prigradske, te nekoliko brzih veza. Novi autobusi LFS 7900 bit će slični onima dodanim floti CTA-a u 2018. godini, ali nude mnoštvo značajki za poboljšanje korisničkog iskustva i promicanje sigurnosti, uključujući poboljšanja rampi za invalidska kolica na ulaznim vratima (veća površina i smanjeni nagib). U tvrtki iz kanadskog Québeca ne kriju zadovoljstvo ovim izdašnim nastavkom suradnje s Chicagom.

Comments

comments