BlueHDi i za Boxer

Peugeot Boxer također je opremljen novom gamom 2-litrenih dizelskih motora BlueHDi i norme Euro 6 koje je osmislila i proizvela grupa PSA

Nova gama 2-litrenih motora BlueHDi na modelu Peugeot BOXER dostupna je u tri razine snage u samom središtu tržišta, a spareni su sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem:110 KS i 300 Nm, što je 50 Nm više u odnosu na motor prethodne generacije, 130 KS i 340 Nm, što je 20 Nm više u odnosu na motor prethodne generacije, te 160 KS i 350 Nm, što je 10 KS više u odnosu na motor prethodne generacije.  Tehnologija BlueHDi, koja je 2013. uvedena i testirana na limuzinama i SUV-ovima marke PEUGEOT, omogućava obradu do 90 % dušikovih oksida i do 99,9 % čak i najsitnijih čestica. Ova tehnologija, koja je provjereno najučinkovitija tehnologija na tržištu za obradu emisije dizelskih motora, omogućava i smanjenje potrošnje goriva i emisije CO2.

U tehnologiju BlueHDi ugrađen je sustav SCR (Selektivne Katalitičke Redukcije) ispred filtra krutih čestica (FAP) s dodatkom. Stoga ispunjavaju zahtjeve norme Euro 6 zahvaljujući najučinkovitijoj tehnologiji zaštite okoliša na tržištu. Njihov spremnik aditiva AdBlue zapremnine 15 l dovoljan je za vožnju do otprilike 10 000 km. Aditiv AdBlue može se jednostavno doliti kroz vanjski otvor smješten ispod poklopca spremnika za gorivo, koji je kompatibilan s pumpama AdBlue koje postoje za teške kategorije vozila na benzinskim postajama. Peugeot BOXER može se pohvaliti konkurentnim troškovima upotrebe, posebice zahvaljujući potrošnji goriva „Best in Class“ i jednim od najnižih troškova održavanja u segmentu.

Peugeot je proteklu godinu završio kao lider u Hrvatskoj po broju prodanih lakih komercijalnih vozila. Širokom gamom lakih komercijalnih vozila, od najmanjeg 208 Business pa sve do novog Boxera, Peugeot je pronašao put do više od 1.200 zadovoljnih kupaca i velikih hrvatskih tvrtki koje su u marki Peugeot prepoznale pouzdanog poslovnog partnera.

 

Comments

comments