Asset Alliance Group naručila 1500 DAF kamiona

Vodeća britanska tvrtka za kratkoročni i dugoročni najam i leasing kamiona preuzimat će flotu novih električnih i dizel kamiona od 2023. nadalje. Narudžba će uključivati ​​najmanje 75 potpuno električnih baterijskih kamiona

Narudžba se sastoji od tegljača nove generacije DAF XF i XG za duge i teške prijevoze, kao i vozila DAF LF i DAF XD s električnim i dizelskim pogonima za distribuciju i profesionalne primjene. Kupljeni uz potpune DAF pakete popravka i održavanja, kamioni će se održavati putem DAF mreže zastupnika, koja posluje na više od 130 lokacija diljem Ujedinjenog Kraljevstva i Irske. Asset Alliance Group će svoje kamione početi preuzimati već tijekom drugog dijela ove godine.

“Ova narudžba predstavlja ogromnu obvezu za Asset Alliance Group i DAF, naglašavajući snažan odnos koji smo uživali dugi niz godina i predanost okolišu i nultim emisijama”, rekao je izvršni direktor Asset Alliance Group Willie Paterson. Direktor odjela za upravljanje imovinom Asset Alliance Group, Marc Mellon, dodao je: „Ova ogromna narudžba osigurava broj kamiona koji su nam potrebni za održavanje kvalitete naše flote i visokog standarda poslovanja, osiguravajući da možemo nastaviti opskrbljivati ​​naše postojeće klijente iznimno modernim, vozila s učinkovitom potrošnjom goriva, istovremeno privlačeći nove poslove na tržištu električne energije koje će se brzo razvijati.”

Russell Patmore, Truck Sales Director DAF-a (lijevo), i Asset Alliance Group CEO Willie Paterson (desno)

Russell Patmore, direktor prodaje kamiona u DAF-u UK, komentirao je: „Veličina posla i DAF-ova predanost električnim vozilima s nultom emisijom dovoljno govore o našem pouzdanom partnerstvu s Asset Alliance Group i nadograđuju se na godine zajedničkog poslovanja. Kao vodeći proizvođač gospodarskih vozila na tržištu u Ujedinjenom Kraljevstvu, sa zadovoljstvom isporučujemo niz električnih i dizelskih modela tijekom tri godine kako bismo ispunili zahtjeve za dugolinijski prijevoz i distribuciju. Ovi kamioni jedinstveno iskorištavaju prednosti novih zakona o težinama i dimenzijama kako bi osigurali vrhunske performanse u klasi, kako u električnoj, tako i u dizelskoj verziji.”

Nova generacija vozila DAF XF, XG i XG+ nosi titulu ‘Međunarodni kamion godine 2022’, dok je nova generacija DAF XD dobila ovo najprestižnije priznanje u industriji kamiona za 2023. Izvedeno iz nagrađivane nove serije XF i XD, novi su XD i XF Electric, koji će ući u proizvodnju u proljeće 2023. Oba vozila imaju vrhunske PACCAR e-motore koji – u kombinaciji s modularnim paketima baterija – nude nulta emisija dometa do 500 kilometara, što ilustrira vodeću poziciju DAF-a u ekološki prihvatljivim transportnim rješenjima. Serija DAF LF nudi domet nulte emisije od oko 270 kilometara, što ih čini savršenim vozilima za gradsku i regionalnu distribuciju. Uz izbor potpuno električnih vozila, DAF isporučuje paket PACCAR punjača i nudi svojim kupcima posvećene savjete i obuku vozača na putu prema održivoj budućnosti.

Comments

comments