Alpincamper Vivaro, za svaki dan i slobodno vrijeme

Opel Vivaro dosad je uglavnom bio poznat kao svestrano vozilo za preduzeća koja trebaju prilagodljivo i efikasno komercijalno vozilo. Međutim, Vivaro može biti puno više – u izvedbi Alpincamper sada je praktičan i udoban kamper

Stručnjaci iz bavarskog grada Lenggriesa, smještenog na granici između Njemačke i Austrije, pretvaraju najprodavanije Opelovo komercijalno vozilo u raskošno opremljen kamper, dostupan kupcima u dvije izvedbe. Alpincamper Vivaro 2 nudi dovoljno prostora za dvoje putnika, dok Alpincamper Vivaro 4 može prihvatiti do četiri osobe. Bez obzira na to koju izvedbu kupci odaberu, manju ili veću, sigurno će uživati u svakom udobnom putovanju.

Opel Vivaro standardno se isporučuje s bogatim paketom opreme, što uključuje klima uređaj, multimedijski sustav s digitalnim radioprijemnikom i brojnim ADAS doskočicama za pomoć vozaču, kao što su pomoć pri kočenju i pomoć pri kretanju na uzbrdici, tempomat i limitator brzine, te pomoć pri parkiranju straga koja olakšava upravljanje vozilom. Odlično je pripremljen i za vožnju po neravnim cestama zahvaljujući paketu za zahtjevne uvjete vožnje koji uključuje 25 milimetara veći razmak od tla i sustav za kontrolu proklizavanja Intelli-Grip, koji pomaže pri vožnji po pijesku, blatu i snijegu.

Dizelski motor radne zapremine 2,0 l, snage 106 kW/145 KS i 370 Nm okretnog momenta (potrošnja goriva prema WLTP-u : 8,0 – 7,2 l/100 km, emisija CO2 211 – 186 g/km) zajedno s automatskim 8-stupanjskim mjenjačem osiguravaju odlično ubrzanje uz vrhunsku učinkovitost. Alpincamper Vivaro 4 ima dovoljno mjesta za čitavu obitelj. Kamper ima dva dodatna sjedišta straga, uključujući Isofix za najmanje putnike, što ga uz vozačevo i suvozačevo sjedište koja se mogu okretati čini savršenim za svakodnevna korištenja.

Kad obitelj poželi na izlet, nakon dolaska na odredište klupa za spavanje se može u nekoliko sekundi pretvoriti u bračni krevet veličine dimenzija 1,20 x 1,95 m. Uz to, odskočni krov ispod kojeg se može stajati ili od njega napraviti površinu za ležanje također ima dimenzije 1,20 x 1,95 m. Za penjanje ili silaženje s gornjeg ležaja se mogu iskoristiti prednja sjedišta. S “gornjeg kata” može se uživati u pogledu na prirodu kroz tri velika prozora. Također ima i kuhinjski modul s prostorom za odlaganje i sudoper s automatskom slavinom i spremnicima za svježu i otpadnu vodu. 

Muschalla

Kompresorski hladnjak smješten u kuhinjskom modulu također je dio standardne opreme, dok se prijenosni štednjak s jednim plamenikom napaja iz plinske kartuše. Boravišni prostor je izoliran i potpuno obložen filcom. Zavjese za zamračivanje bočnih i stražnjih prozora, kao i vozačke kabine zajedno s LED rasvjetnom tople bijele boje, garantiraju udobnost u večernjim satima. Noćenje u kamperu na proljeće ili kasnu jesen također je vrlo ugodno jer se dodatni grijač Webasto brine da je unutrašnjost vozila uvijek primjereno topla. 

Tehničku opremu zaokružuju litijska baterija s pojačivačem punjenja u skladu s normom EURO 6, vanjski i unutarnji priključak od 220 V i punjač za drugu bateriju. Alpincamper Vivaro 2 je idealno rješenje za sve koji vole sami ili udvoje krenuti na vikend putovanje ili odmor. Najveća razlika u odnosu na izvedbu za četiri osobe je odskočni krov koji u ovom slučaju ne nudi površinu za ležanje, ali osigurava do 1,90 metara vertikalne visine za stajanje. 

I ovdje se udobni kauč u stražnjem dijelu može lako pretvoriti u bračni krevet, s madracem od hladne pjene debljine 10 cm, koji jamči opuštajuće spavanje. Kuhinjski modul ima štednjak s dva plamenika s električnim sustavom paljenja i ugrađeni sudoper. Putnicima je na raspolaganju i integrirani sklopivi stolić. Za obje izvedbe Vivara također se nudi dodatna oprema kao što su kasetne tende, vodilica Multirail za pričvršćivanje platna za zaštitu od sunca, gume za terensku vožnju, čak i solarnu ploču. Alpincamper Vivaro u izvedbama za četiri i za dvije osobe niži je od dva metra, unatoč većem razmaku od tla i odskočnom krovu, pa je potpuno primjeren za svakodnevnu upotrebu.

Comments

comments