Finalisti AUTOBESTA 2016.

Fiat Tipo/Aegea, Honda HR-V, Hyundai Tucson, Mazda CX-3 i Opel/Vauxhall Astra izabrani su kao finalisti za ugledni međunarodni izbor “AUTOBEST 2016”

Ovih će se pet automobila natjecati za novu nagradu “Best Buy Car of Europe in 2016.” – najbolje kupnje u Europi 2016. Žiri od 26 članova u sljedećim će tjednima donijeti svoje konačne ocjene i dati svoje glasove, a pobjednik će biti proglašen 15. prosinca.

Europski će se žiri AUTOBEST 25. i 26. studenoga okupiti na stazi NAVAK u blizini Beograda u Srbiji na velikom finalnom testu pet kandidata.

Ukupno se osam nagrada dodjeljuje za različita postignuća: MANBEST, COMPANYBEST, ECOBEST, DESIGNBEST, TECHNOBEST, SAFETYBEST, SMARTBEST i SPORTBEST. Žiri je nagradu “MANBEST 2015” dodijelio Olivieru Francoisu za njegovu iznimnu karijeru  u Fiatu i kasnije u Fiat Chrysleru.

Nagrada “SAFETYBEST 2015” ide LED Matrix svjetlima IntelliLux nove Opel Astre. Riječ je o novoj tehnologiji u automobilskim svjetlima. Preostale će nagrade biti kasnije objavljene.

AUTOBEST je objavio i svoje širenje s 15 na 26 zemalja tako da sastav žirija predstavlja ni više ni manje nego 91 posto europske populacije.

Sljedeće će godine svečana dodjela nagrada, AUTOBEST Awards Gala, biti održana u Milanu.

Comments

comments