16 Mitsubishija L200 za HGSS

U sklopu projekta Sigurna.hr, Hrvatska gorska služba spašavanja bogatija je za novu flotu interventnih vozila za djelovanje na različitim terenima i uvjetima spašavanja. Vrijednost nabave je 4,7 milijuna kuna

Trogodišnjim projektom pod nazivom „Jačanje kapaciteta HGSS-a Sigurna.hr“ koji se u iznosu od 85% sufinancira iz Europskog fonda za regionalni razvoj, podiže se razina spremnosti HGSS-a, posebno stručnih timova koji su specijalizirani za spašavanja u slučajevima potresa i poplava. Riječ je o najvećoj akciji opremanja otkad postoji HGSS, pa je kroz projekt Sigurna HR nabavljeno 16 pickupova, šest kombija, 13 plovila (6 čamaca i 7 jet ski-ja) i 13 quadova, a osigurana je i oprema te obuka za članove HGSS-a. Preuzeta vozila će se dodijeliti timovima na više lokacija u RH koji su obučeni za spašavanje iz ruševina, spašavanje u poplavama i divljim vodama i općim timovima za traganje. 

Osim poboljšanja tehničke opremljenosti, važna komponenta Sigurna.hr je obučavanje specijaliziranih timova za spašavanje i traganje, osiguranje infrastrukture za stručnu izobrazbu potražnih timova kao i povećanje opće informiranosti građana o važnosti preventivnog djelovanja i reakcija u slučajevima prirodnih katastrofa. Ukupna vrijednost projekta u kojem uz HGSS sudjeluju i Hrvatske vode iznosi 29,8 milijuna kuna, od čega na isporučene pickupove sa specifičnom dodatnom opremom otpada 4,7 milijuna kuna. Uvoznik Mitsubishija za Hrvatsku, LMG Autokuća je osigurao lance za sva vozila, koja je predstavnicima HGSS-a predala članica uprave tvrtke Lana Gašparić.

Comments

comments