135 Unimoga za rumunjske cestare

Rumunjska državna uprava za ceste (CNAIR) preuzela je prvih 45 od 135 naručenih vozila Unimog serije U 219 – U 530 s alatima Mulag i Aebi Schmidt , dok će isporuka ostatka narudžbe uslijediti u dvije daljnje faze do 2023. godine

Univerzalni kamionu Unimog koristit će se u Rumunjskoj za sve vrste radova na održavanju cesta. Vozila koja su već isporučena CNAIR-u opremljena su nizom oruđa za operacije košnje i rezanja grana, kao i za primjene u čišćenju cesta i čišćenju snijega. Tako se mogu koristiti 365 dana u godini. Svi ugrađeni alati dolaze od renomiranih proizvođača kao što su Mulag i Aebi Schmidt. Upravo pred novu zimsku sezonu isporučeno je prvih 45 vozila serije U 219 – U 530, dok će preostali u CNAIR stići u dva navrata tijekom sljedeće godine.

“Postoji mnogo legendarnih vozila, ali većina njih je već prekrivena prašinom povijesti. To nije slučaj s Mercedes-Benzom Unimog koji je vrlo brzo postao i ostao živa legenda na kotačima” rekao je na primopredaji Valeriu Zaharia, izvršni direktor Mercedes-Benz Trucks & Buses Romania. Dodaje kako su u Mercedesu još zadovoljniji što su se rumunjske vlasti odlučile za ovo vodeće vozilo iz njihove ponude specijalnih kamiona. “Štoviše, ove je godine Unimog proslavio 75. rođendan, a posebno smo ponosni što smo u Rumunjskoj to mogli proslaviti s projektom od tako velike nacionalne važnosti”, objašnjava na kraju Zaharia.

Comments

comments