Renault Zoe sada i u Van izvedbi

Potpuno novi Zoe Van pridružio se Renaultovoj obitelji električnih komercijalnih vozila, zajedno s Kangoom Z.E. i Masterom Z.E. – u rasponu koji sada obuhvaća široku paletu ponude s obzirom na veličinu, doseg vožnje, nosivost i volumen

Renault PRO + otkrio je najnovijeg člana svog rastućeg asortimana lakih dostavnjaka – Zoe Van, te sada nude više izbora nego ikad za kupce komercijalnih vozila koji se žele prebaciti na električno vozilo. Baziran na putničkoj verziji, Zoe Van ima istu razinu naprednih značajki u pogledu tehnologije baterije i pogonskog pogona, kao i izdašno opremljeni interijer, upotpunjenog najnovijim Renaultovim informacijskim i zabavnim tehnologijama. Središnji displej promjera 10 inča srce je sustava EasyLink na kojeg se nadovezuje aplikacija za povezivost Renault Easy Connect. Tu je i izbor od dva paketa opreme Business i Business +, u skladu s ostalim komercijalnim vozilima iz programa Renault PRO + , koji pored bogate opreme nude i mogućnost brzog punjenja baterije.

Iznutra su na raspolaganju dva mjesta, što je omogućilo volumen teretnog prostora od 1.000 litara, s maksimalnom nosivosti od 411 kg. Cockpit je od prtljažnika odvojen rešetkom, dok u opremi nije pokrov za prtljagu. S tehničkog stajališta, ništa se ne mijenja. Zoe Van ima bateriju od 52 kWh koja može ponuditi autonomiju koja dostiže i 395 km prema WLTP ciklusu. Motor je R110 od 80 kW i nudi ubrzanje do “stotke” u 11,4 sekunde, dok je sprint od nule do 50 km/h završen za svega 3,9 sekundi, To ga čini idealnim za gradska putovanja s kreni-stani prometom i savršeno pogodnim za zadatke poput “multidropa” pošiljki.

Standardno dolazi s kabelom za punjenje tipa 2, koji omogućuje 100-postotno punjenje u samo tri sata korištenjem javnog punjača od 22 kW. Dostupna je i dodatna podrška za istosmjerno punjenje do 50 kW. Zahvaljujući toj opciji na obje razine opreme, moguće je praznu bateriju napuniti do 80 posto u samo sat i deset minuta. Ako je vrijeme kratko, 30-minutno punjenje dovoljno je za vožnju od 144 km, također preko DC punjača. Što se tiče cijene, teretna izvedba koštat će 1.500 eura više u odnosu na odgovarajuću putničku verziju.

Comments

comments