Ford predstavio Transit od pet tona

Planiran još od samog početka razvoja aktualne generacije, najrobusniji Transit konačno stiže na ceste u studenome ove godine

Najveći Transit ikad dostupan je kao furgon ili šasija s jednostrukom ili dvostrukom kabinom, s tri međuosovinska razmaka i četiri duljine okvira te nudi sjedišta za do sedam putnika, uključujući vozača. Ono najbitnije: ima GVM (bruto masu vozila) procijenjenu na 5.000 kg. Zahvaljujući neto nosivosti od 2.558 kg, tvornički se verzija sa šasijom može pretvoriti u vozilo hitne pomoći, policijsko interventno vozilo ili pak zapovjedni centar. Također može postati minibus s 19 sjedala ili više, pogotovo za prijevoz osoba s invaliditetom.

U konfiguraciji dostavnog vozila, nudi neto nosivost od 2.383 kg. Varijanta s visokim krovom volumena je 15,1 m3 i može ponijeti pet euro paleta. Ojačane bočne stranice karoserije pojačavaju izdržljivost pri prijevozu teškog tereta. Dužina teretnog prostora je 4.217 mm, podnica je ravna, u stražnji odbojnik je integrirana stepenica, a posvuda su hvatišta za vezivanje tereta. Kombi vozilo također je pogodno za preuređenje u recimo policijsko. Sve verzije 5-tonskog Transita imaju pogon na stražnje kotače i 2,0-litreni EcoBlue dizel koji razvija 170 KS i 390 Nm okretnog momenta. Šesterostupanjski ručni mjenjač se nudi standardno, ali kupci mogu naručiti i opcijski 10-stupanjski automatski mjenjač.

S povećanim korisnim opterećenjem, 5-tonski Transit ima pojačanu stražnju osovinu od 3.500 kg, koja je u Europu stigla nakon što je dokazala svoju robusnost u Sjevernoj Americi. Prednja osovina od 2.100 kg, koja povećava nosivost za 225 kg u odnosu na standardnu ​​verziju, dio je specifikacije uz 10-stupanjski automatik, dok ostale tehničke nadogradnje uključuju nove stražnje kočnice, sklopove glavčine, kotače i šire stražnje gume od 205 mm.

Comments

comments